Dantų protezavimas: įprasti protezai bei vis populiarėjantys dantų implantai

dantų protezavimasDantų protezavimas – galimybė džiaugtis kokybiška šypsena net ir tada, kai, dėl vienų ar kitų priežasčių nuosaviems dantims nutinka nelaimė. Turbūt net nereikia sakyti, jog tai aktualu gali tapti bet kuriam iš mūsų, nesvarbu, kokio amžiaus esame. Tad plačiau pasidomėti šia tema tikrai verta.

Kodėl dantys palieka „burną“? Priežastys gali būti įvairios. Galbūt kariesas netinkamai prižiūrimą dantuką „užgraužia“ taip, jog nebelieka kitos išeities, tik ištraukti ligonį. (kyla realus pavojus pakenkti kitiems dantims). Dantų netenka autoavarijų, muštynių ar tiesiog nesėkmingo kritimo metu. Įtakos gali turėti nusilpęs imunitetas, įvairios ligos ir panašiai – žodžiu, pavojų tikrai daug. Kiekvienas normalus sąmoningas žmogus, suvokiantis, kokią įtaką aplinkinių vertinimui daro jo išvaizda, nenumos ranka ir nepaliks to likimui valiai. Negana to, net jei mūsų visuomenė vieno kito danties trūkumo burnoje nesureikšmintų, nerekomenduotina palikti tuščios ertmės – ilgainiui ir kitų dantų padėtis išsikraipys, deformuosis sukandimas, žodžiu, problemų tik padaugės.

Kokios pagalbos tokie nelaimėliai gali tikėtis atėję į odontologo kabinetą? Savaime suprantama, jog bus pasiūlytas dantų protezavimas. Tai – netektų dantų pakeitimas dirbtiniais dariniais, išvaizda bei forma atkartojančiais natūralius dantis. Šiandien pacientams siūlomi du dantų protezavimo būdai – protezais bei dantų implantais.

Dantų protezai

Odontologijos sritis gerokai pažengė į priekį ir šiandien siūlo ne tik daugeliui matytus ir ne itin malonius prisiminimus keliančius išimamus protezus, bet ir fiksuotus, kurie sėkmingai tūno burnoje ir nereikia baimintis, jog koks nors svečias pamatys jūsų dirbtinius dantis, pamerktus stiklinėje.

Dantų implantai

Dantų protezavimas implantas – naujesnis dantų rekonstrukcijos būdas, kurį specialistai vis dažniau pasiūlo pirmiausia, o protezus pamini tik kaip galimą alternatyvą. Ypač tai aktualu jauniems žmonėms, kuriems protezai, aišku būdami kur kas geresnis variantas nei „bedantystė“, gerokai sumenkintų gyvenimo kokybės lygį.

Kokius implantų pliusus, lyginant su protezais, galima išskirti:

  • Lengva adaptacija.

Tereikia, jog įsriegtas implantas prigytų (taip dažniausiai ir nutinka, bet kartais pasitaiko nesėkmingų implantacijos atvejų) ir galima pradėti džiaugtis naujuoju, pilnai funkcionuojančiu burnos gyventoju. Aišku, pirmomis savaitėmis galbūt ir juntama, jog burnoje yra svetimkūnis, tačiau ilgainiui apie tai pamirštama.

  • Nesudėtinga priežiūra.

Implantuotais dantimis reikia rūpintis taip pat kruopščiai, kaip ir natūraliais – nuo to priklauso bendra burnos ertmės sveikata, tačiau jokių ypatingų sąlygų nėra. Tuo tarpu protezai reikalauja kur kas subtilesnės priežiūros – išimamus protezus reikia reguliariai išiminėti ir, naudojantis specialiomis priemonėmis, valyti.

  • Ilgaamžiškumas.

Dantų implantai yra kur kas patvaresni nei protezai.

Kaip ir visos kitos paslaugos, susijusios su burnos ertmės gydymu, taip ir dantų protezavimas (dantų implantai yra brangesni nei įprasti protezai)-  ne pigus malonumas. Tačiau net jei šiuo metu ir neturite reikiamos pinigų sumos – nenusiminkite. Šiandien už dantų protezavimą daugelyje klinikų galima išsimokėti dalimis – pasirašius lizingo sutartį.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.